RETRY

RETRY 1.2.10

Retro vliegplezier van de makers van Angry Birds

RETRY is een duivels moeilijk 8-bit spel van de makers van Angry Birds. Momenteel is het spel alleen verkrijgbaar in Canada, Finland en Polen, maar een wereldwijde release komt eraan.

Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Belachelijk verslavend
  • Mooie 8-bit graphics
  • Leuke muziek
  • Veel achievements om vrij te spelen

TEGEN

  • Geen online leaderboards

Uitmuntend
8

RETRY is een duivels moeilijk 8-bit spel van de makers van Angry Birds. Momenteel is het spel alleen verkrijgbaar in Canada, Finland en Polen, maar een wereldwijde release komt eraan.

Is het een Flappy Bird? Is het een vliegtuig?

RETRY is een zogenaamd tap-to-fly spel dat doet denken aan het nu al legendarische Flappy Bird. RETRY heeft net iets meer de bieden dan zijn gevleugelde voorganger. Het spel is net zo verslavend, maar heeft meer afwisseling en diepgang.

In RETRY bestuur je een vliegtuigje waarmee je zo ver mogelijk vliegt, terwijl je alle obstakels ontwijkt. Die obstakels lopen uiteen van blokken of wolken, maar er zitten ook bewegende objecten tussen. Om daar niet tegen aan te knallen, moet je timing perfect zijn.

Naast gewoon rechtdoor vliegen, is het ook zaak de kunst van het loopings maken onder de knie te krijgen. Als de wind onder je vliegtuig blaast, gaat de voorkant omhoog. Je moet dan als de sodemieter omdraaien zodat je niet neerstort. Het loopen is vrij lastig te leren, maar dit is ook juist het leuke en verslavende aan het spel. Je blijft die 'retry' knop maar indrukken!

Retry-punten verzamel je door veilig in de hangars te landen. Als je vervolgens neerstort, speel je vanaf daar verder in plaats van het aan het begin. Ook verzamel je muntjes, waarmee je latere levels vrijspeelt. Het is ook mogelijk deze munten te kopen. Ze zijn behoorlijk lastig te pakken te krijgen, dus bereid je maar voor op veel herspelen als je ze allemaal wilt hebben.

Omhoog

Als je Flappy Bird of een soortgelijk spel hebt gespeeld, is de bediening van RETRY een makkie voor je. Houd je vinger op het scherm om het vliegtuig te laten stijgen en laat los om naar beneden te gaan. Om loopings te maken druk je lang op het scherm.

De bediening is weliswaar simpel, maar denk niet dat RETRY een gemakkelijk spelletje is. Je hebt totaal geen ruimte om fouten te maken. Met je wielen de grond aanraken of met je vleugel de rand van een wolk schampen? Dan is het direct einde oefening. Tijd om die 'retry' knop maar weer in te drukken...

8-bit wonderland

RETRY heeft die perfecte 8-bit 'look and feel'. Alles ziet er heerlijk blokkerig uit, van de figuren en de achtergronden tot het lettertype in het menu. Ook de muziek klinkt alsof het rechtstreeks uit een jaren 90 spelletje komt.

De gepixelde charme is voor iedereen onweerstaanbaar.

Nog een keer!

RETRY is een erg toepasselijk titel voor dit spel. Je kunt het gewoon niet neerleggen. Het is moeilijk om te spelen, maar nog moeilijker om te stoppen!

Meeste downloads Arcade games voor iphone

Meer

Beoordelingen about RETRY